mandag 3. januar 2011

MF Sekken får avløsning – MF Ørsta gir stor kapasitetsøkning i rute 34

Fjord1 MRF setter inn MF Ørsta i rute 34 Molde – Sekken. Det er klart etter at Sjøfartsdirektoratet nå har gitt godkjennelse for at MF Ørsta kan gå med tre manns besetning i denne ruta – i henhold til gjeldende regelverk. Nøyaktig tidspunkt for ferjebytte er ikke klart ennå, men MF Sekken får nok avløsning i løpet av første kvartal.

– MF Ørsta får installert handikaptoalett på bildekket og heis fra bildekket til salongen før den blir satt permanent inn i rute 34. Dette er krav til universell utforming som er satt i anbudsbetingelsene. Ferja tar omlag 28 pbe (personbilenheter) etter ombygginga, mens MF Sekken så vidt ville oppfylle kravet om 20 pbe etter ei eventuell ombygging. Det opplyser teknisk sjef Glenn Sandberg til Sekken.net

I tillegg til større kapasitet for biler, trekker Glenn Sandberg fram fleire fordeler med ferja som nå blir satt inn i ruta: – Maskin og gir er i god stand, fartøyet holder ca. 11- 12 knops fart (to knop meir enn MF Sekken), løftebaug i begge ender gir bedre skjerming mot sjøskvett på bildekket – og et ca. 10 meter lengre skrog vil gi behageligere reise i dårlig vær. Som tidligere oppgitt vil MF Ørsta gå gjennom Hjertøysundet ved normale forhold.

– Ingen ulemper i forhold til dagens fartøy?

– I første omgang vil passasjere møte en salong som har betydelig lavere standard enn den vi har hatt om bord i MF Sekken fra 1. mars 2008. Jeg kan ikke gi et nøyaktig tidspunkt, men salongen vil bli oppgradert i forholdsvis nær framtid.

– Blir det større passasjerkapasitet?

– I vanlig rutetrafikk og med et mannskap på tre vil ferja ta maks. 97 passasjerer. MF Ørsta har imidlertid redningsmateriell for det antallet den er sertifisert for i dag, og det er 146 passasjerer. Dermed kan det nå bli større mulighet for å øke passasjerantallet ved enkelte anledninger dersom det blir satt inn en ekstra matros.

– I rute 34 er det vel innført en «tradisjon» på at ferjebytte automatisk fører til navnebytte! Blir navnet på «nyferja» MF Sekken?

– Det kan jeg ikke love, sier Glenn Sandberg, tar ei pause og legger til: – Jeg kan nok nesten love at det ikke blir navnebytte i denne omgangen.

BILDET: MF Sekken i kveldssol 12. mai 2010. foto: Øystein Eik

1 kommentarer:

Nuf sa...

Hvor lang tid vil det gå før salongen er oppdatert til samme standard som før?!

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.