søndag 19. desember 2010

Tuba Christmas midt i lørdagshandelen på Samsen

Matthew Thomas Barry har vel et halvt års fartstid som «ukependler» med MF Sekken for å dirigere og øve med korpset. I høst sa han: – Nå skal vi prøve noe nytt som kanskje kan bli en tradisjon også på Sekken: Tuba Christmas!

Samsen utvida åpningstida med en time lørdag, og det var ekstra folksomt i butikklokalet da dirigenten løfta taktstokken. Innimellom kjente og kjære melodier fortalte han om Tuba Christmas:– Harvey Phillips (som døde i høst) var tubasolist og lærer ved Indiana University. Han ville gjøre grovmessing mer synlig og vise at instrumenta er noe mer enn «om» i «om-pa-musikk». Det begynte på Rockefeller Plaza i 1974, og ved 25-årsjubileet i 1999 var orkesteret sammensatt av over 600 grovmessing med ventiler. Jeg var med to år i New York City og ett år i Baltimore.

Matthew er fra delstaten New York, og kom til Norge første gangen som utvekslingsstudent. Nå er han fast ansatt ved Molde kulturskole, og er dirigent for Sekken Skolekorps som en del av denne jobben. Tuba Christmas er for lengst introdusert også her i distriktet, og lørdag var det altså premiere på Sekken. Dette var dagen for tuba og baryton, mens resten av korpset hadde spillefri.

BILDE 1: Vidar Svenning, Tor Åge Schunemann (innleid ekstramannskap), Pernille Rønning, Mette Heimdal Eik og Matthew Thomas Barry.

BILDE 2: Dette er en liten del av publikum under Tuba Christmas. Tre av disse gratulerer vi med fødselsdag: Jorunn Vestad som var 80 år 16. desember, Reidar Vestad som var 75 år 18. desember og Kjell Sekkenes som var 76 år 18. desember. FOTO: Øystein Eik – Sekken.net (Klikk på bilda for å forstørre.)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.