søndag 28. november 2010

«Terningkast 6» for konsert på krokveld i nytt bygdehus

Sekken bygdetun inviterte fredag til konsert med Jorun Marie Kvernberg. Lokalet var det gamle bedehuset, og konserten markerte at huset nå blir omgjort til et nytt bygdehus på Sekken. Arrangøren la inn konserten som del av en krokveld med salg av mat og drikke.

Konserten med Jorun Marie Kvernberg var fantastisk, og denne første krokvelden må kunne kalles en absolutt suksess. Salen var fullsatt i god tid før konserten begynte, et entusiastisk publikum (fra tenåringer til godt voksne) satte tydelig pris på musikken. Det er bare å glede seg til et utvida kulturtilbud for barn, ungdom og voksne når det 85 år gamle huset blir flytta sammen med de andre husa på bygdetunet.

– Dette var moro! Huset vil bli en sentral møteplass for folk i hus og hytter på Sekken, og for alle som besøker øya. Delvis skal vi skape programmet og stemninga sjøl, og noen ganger kan det være nok å slå av en prat med sambygdinger over en kopp eller et glass. Innimellom bør vi hyre inn aktører på høyt kunstnerisk nivå, slik vi gjorde denne gangen, sier Mette Heimdal Eik, konfransier og koordinator for kvelden, og legger til: – Om jeg skulle gi terningkast for Jorun Marie Kvernberg sin konsert, måtte det bli 6!

Tre store tekstilbilder av kunstneren Anne Brit Krag gjorde sitt til å skape den rette stemninga i lokalet. På dagtid hadde Jorun Marie Kvernberg konsert for skolen på Sekken, som ei gave fra Sekken bygdetun – også denne med god støtte gjennom Møremusikarordninga.

BILDET: Jorun Marie Kvernberg mellom et lyttende publikum og det store tekstilbildet som dekte nesten heile sceneveggen. Foto: Øystein Eik (KLIKK PÅ BILDET for å forstørre.)


0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.