onsdag 26. mai 2010

Stemningsfull kveldskonsert med Trio Norbeck

«En frisk blå musikkstund i en lysbeige kirke på en irrgrønn øy – det kan sammenfatte innholdet i og ramma om intimkonserten Trio Norbeck holdt i 102 år gamle Sekken kirke.»

Romsdals Budstikke sin musikkanmelder Marit Heiene vurderte de tre profesjonelle musikerne på en profesjonell måte, og i hovedsak vanket det rosende ord til Synne Teiseth Norbeck (sang), Arnt Inge Torheim (gitar, sang) og Sindre Klykken Johnsen (bass, sang). Alle tre er lærere ved Molde kulturskole.

Programmet denne tidlige onsdagskvelden 26. mai var sammensatt av trioens egne låter til tekster av Emily Dickinson og bidrag fra andre artister. Tilreisende og bygdas egne ga musikerne god publikumsrespons som fylte kirkerommet.

Sekken bygdetun var lokal arrangør for denne gratiskonserten i serien «Samklang». Publikum kvitterte med å gi rause gaver i bøssa til bygdetunet, og pengene blir øremerka nye musikalske tiltak på Sekken. Et slikt tiltak kan bli en ny samklangkonsert under bygdetunet sin festival midt i juli.

«Flott er det forresten at gruppa har en positiv og liketil utstråling, med ledig forklaring av låtene innimellom. Fin utstråling er ingen selvfølge, og betyr mye for publikums opplevelse av en konsert.» Det var igjen Marit Heiene og Romsdals Budstikke sine ord.

Lederen i styret for Sekken bygdetun (og museumslaget som eier bygdetunet) delte ut kortreiste tulipaner og takk for at trioen sjøl tok initiativ til denne konserten, og at musikerne foreslo at gaver kunne bli gitt til bygdetunet sitt kulturarbeid. I introduksjonen viste han til at bygdtunet har arrangert mange konserter på Sekken både inne og ute – ja til og med inne i ei lita fjellhole som var tysk ammunisjonslager under andre verdenskrig.

– Vi har satt stor pris på et godt samarbeid med både profesjonelle artister, etablerte halvprofesjonelle, glade amatører i alle aldre – og ikke minst unge håpefulle fra Sekken og omland som vi har prøvd å gi ei scene og et løft innimellom øvingsøktene, sa Øystein Eik, og også delte også ut verbal blomster til lederen i menighetsrådet, Laila Elnes Bielachowicz «som møter oss med åpent sinn og med stor entusiasme».

BILDET: Arnt Inge Torheim, Synne Teiseth Norbeck og Sindre Klykken Johnsen kvitterte på god publikumsrespons med ekstranmummer på Sekken 26. mai. Foto: Sekken.net

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.