fredag 16. april 2010

Vi gratulerer: Andreas Lunnan som er 70 år i dag

Andreas Lunnan er stadig på farten, og 70-årsdagen blir feira om bord i MS Midnatsol på veg sørover fra Kirkenes. Sju år etter at han laga «Rundt neste sving» fra Sekken snakker han fortsatt varmt om bygda og folket han møtte her.

– Du trenger ikke stille noe ledende spørsmål for at jeg skal sende en hilsen til Sekken. Oppholdet der er noe av det jeg husker med størst glede etter 41 år i NRK. Dere møtte teamet vårt på en fabelaktig måte og bidrog i stor grad til et godt resultat. Dessverre a NRK-ledelsen nei til å lage fleire program i serien. Etter 20 program med gode seertall var det ikke mulig å få fortsette, forteller Andreas Lunnan, og fortsetter:

– Jeg kjempa hardt for å lage nye program året etter, fordi det er mi overbevisning at vi trenger program som viser noe av det positive som skjer i bygdene våre. Ordet «Bygdetulling» er noe av det verste og mest nedsettende jeg hører. Som bygdegutt sjøl har jeg alltid hatt et ønske om å skape optimisme og stolthet i bygde-Norge.

I 2008 slutta Andreas Lunnan etter 41 år i NRK. Han legger ikke skjul på at det var vemodig å ta avskjed, nettopp fordi han så gjerne skulle ha fortsatt oppgava med lage alternativ til superurbane produksjoner – ved å formidle norsk hverdag. I Norsk Rikskringkasting var det ikke lenger rom for dette.

Samme dag som han forlot NRK, starta Andreas Lunnan sitt eget selskap. Pensjonisttilværelse frista ikke, og slett ikke stillesitting. Han er stadig aktiv på mange fronter.


Om bord i MS Midtnatsol fikk passasjerene på denne turen oppleve både kåsøren og musikeren Andreas Lunnan. Han turnerte i lag med sanger Anita Thallaug og bassist Asbjørn Olsen. Sjøl trakterte jubilanten pianoet. Foto: Øystein Eik KLIKK PÅ BILDET for å forstørre.

På turen sørover er det feiring og ikke minst den nærmeste familien som står i fokus for Andreas Lunnan. Sekken.net gratulerer!

SISTE: Stans i all flytrafikk gjorde at familien ikke kom seg til Kirkenes slik som planlagt.

(Oppdatert 17.04.2010)

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.