mandag 21. januar 2008

Nå er det klart for breiband til alle på Sekken!

Radiobasert breiband åpner nye muligheter. Direct Connect har bygd ut i Molde kommune og nabokommuner. Mandag 21.januar var det informasjonsmøte på Sekken, og tirsdag var det klart for testing hos første abonnenet. Utbyggerrepresentant Richard Simonsen slår fast: – Det er veldig god dekning på hele Sekken. Vi satser på kvalitet og holder minst det vi lover!

Direct Connect har hovedkontor i Vestby i Akershus og har 20 ansatte. Firmaet vant anbudet med utbygging i mange «problemområder» på oppdrag fra Høycom. Ved hjelp av statlige midler skal praktisk talt alle få mulighet for høyhastighets internettilgang. Nettadressa til firmaet er: www.directconnect.no

Møtet på skolen samla ca 25 deltakere. Richard Simonsen fortalte hvordan signal nå kommr og går via Tussen i Molde, Vågstranda og for eksempel ei antenne på Ytste Eik. Sekken ligger nå midt i smørøyet mellom mange baser, slik at det er veldig god dekning og ei svært enkel sak å montere radioantenna – som er ei firkanta sak på 18x18 cm. En kabel på 15 meter følger med, og så er det ikke stort mer å gjøre enn å koble til en PC eller flere. Pakka koster en tusenlapp. Montør blir anbefalt, men det er også mulig å montere sjøl.

I Molde kommune skal ventetida nå være bare noen dager fra bestilling til levering. Alle opplysninger om kapasitet, pris m.m. ligger på nettet. Richard Simonsen opplyste at utbygginga for å dekke Sekken koster ca 500.000 kroner. Høycom har gjort denne utbygginga mulig.

SUPPORT PÅ SEKKEN?

På spørsmål om support kom det fram at Direct Connect sliter noe med på betjene kundene på en god nok måte. Support er satt bort til et firma i Finnmark. Det viser seg at sentralen der har for liten kapasitet, og responstida er for lang. Mer enn 5 minutt ventetid i telefonen for å få hjelp er ikke regna som akseptabelt.
– Der vi holder til kan du bare glemme å få noen til å jobbe på support for 360.000 i året, sa Simonsen, og fortsatte: – Nå skal vi sørge for support med egne krefter likevel, så fra 1. februar skal dette bli mye bedre. Vi må sørge for å ha fornøyde kunder.

Indirekte bekrefta Direct Connect sin representant at en supportsentral gjerne kunne ligge på Sekken. Hvorfor ikke? Arbeidsgruppa som styret i Sekken Handelslag AS har satt ned for å vurdere «nye muligheter» var godt representert på møtet og en ide ble notert.
Av Øystein Eik (tekst og foto)

SPØRMÅL? KOMMENTAR?
E-post: redaksjonen@sekken.net


BILDET: Richard Simonsen orienterer og viser fram antenna, kabler m.m..
{mosimage}2007/2008/01/200801211_direct_connect_richard_simonsen.jpg|||0||bottom||

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.