onsdag 10. januar 2007

Herdebreimarsjen med Setergubbens Hall som base


På årets marsj vil komiteen ta i bruk den gamle stien om Sollibøen, Brensla og Vassura.

Kryss av denne dagen i kalenderen din: Søndag 3. juni 2007. Da er det igjen tid for Herdebreimarsjen.
Styret i Sekken idrettslag og komiteen for Herdebreimarsjen legger opp til å fornye arrangementet neste år. Innkomst med sekretariat og middagssalg blir lagt til Setergubbens Hall på nordsida av Sekken. Registrering og start kan etter planen skje på minst tre plasser: Ferja / ferjekaia, Museumsplassen / Ungdomshuset og på Setergubbens Hall.
Ut fra Setergubbens Hall vil det bli lagt opp til en delvis ny tursti: Sollibøvatnet rund. Ruta vil her følge tidligere turløype om Sollibøen, Vassura og Sollibøvatnet til Skogvikåsen. Derfra blir det nå laga en spennende sti som delvis følger den gamle Hellevegen til Sollibøen. Et par ildsjeler gjorde en kjempejobb med denne stien i oktober.


Etter mange år med sekratariat og matservering i gymnastiksalen på skolen, kan arrangøren nå invitere gjestene sine til det spesielle lokalet på Sekkesetra. Inne skal deltakerne bli møtt med god mat og sørvis i et trivelig lokale. Ute blir det samlingsplass med fin utsikt – og forhåpentligvis solskinn.

Nye utgangspunkt og nytt målområde fører til at arrangøren også må (og vil!) tenke nytt opplegg for turstiene og innholdet i marsjen. I oktober var det hektisk møteaktivitet, så gikk komiteen i delvis vinterdvale. Men med nåværende temperatur varer nok ikke dvalen lenge. I tillegg til arbeidet med stien rundt Sollibøvatnet, er det behov for vedlikeholdsarbeid på resten av det aktuelle turstinettet. Etter hvert kommer nok også opprusting av den gamle Fjellvegen (mellom Oppsalen og Sekkessetra) opp på prioriteringslista. Her ligger det til rette for et samarbeid mellom fleire interessegrupper, ja dette kan bli objekt for et skikkelig bygdaløft!

Herdebreimarsjarrangøren tar sikte på et kveldsarrangement i juli. Da blir turen rundt Sollibøvatnet markedsført spesielt, trolig i samarbeid med Molde kommune sin STIKK-UT-komite og MØTEPLASSEN 2007. Følg med. Vi kommer tilbake med oppdatert informasjon utover vinteren og våren.

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.