onsdag 12. juli 2006

Her er opplegget for FOTOTUREN torsdag 13. juli

Vi minner først om at festivalkvelden onsdag begynner kl 1900 med Bjørn Hansen og hans spørsmål: «Hvor kommer tankene våre fra?» Etter ei kafèpause kommer Sjur Fedje med lysbildeprogrammet: «Fotografen i kulturvernets tjeneste.»

HAR DU LYST har du lov! Det er et motto når vi inviterer til fototur på Sekken torsdag. Sjur Fedje skal vandre i lag med oss glade amatører på og langs bygdevegen mellom Sekken Museum og kirka på Sekkenes. Det blir en tur på totalt fem kilometer. Vi tror av amatører på alle nivå vil ha glede og utbytte av denne turen – ja, gjerne profesjonelle fotografer også. Her stiller alle med samme mulighet til å inspirere andre og bli inspirert av andre. Arrangøren vil gjerne ha ei peiling på forhånd om hvem som blir med, men vi har både hjerterom og husrom, så kom om du ikke kan bestemme deg før ved frokostbordet torsdag.

Tilreisende kan ta ferja fra Molde kl 0930. Først blir det en liten innetime med praktiske opplysninger, tekniske ting og motivasjon for turen. Etter turen tar vi en matbit ca kl 14, og deretter går tar vi en kaffekopp på nærbutikken Samsen – og fotograferer litt der? Dersom noen må reise da, så går det en buss til ferja 1425. (Ferja går 1445.)

BILDET: Har han bråbestemt seg for å bli med på fototur? Nei, denne dagen var det stor trafikk og hektisk for den som ikke fikk bilen med ferja. Foto: Øystein Eik – 4. juli 2006.

Vi regner med å fortsette inne med bildevisning på skjerm (PC og videoprosjektor), printing av bilder, ei lita (frivillig) konkurranse kanskje, diskusjon om motiv på turen, fotoglede, tekniske spørsmål og det som måtte dukke opp. Sjur Fedje vil dele sin kunnskap med oss. Neste bussavgang er 1625. (Ferja går 1645.) Så går det ei ferje kl 1815. Til den går det ikke buss, men det blir alltids råd med bilskyss for den som ikke har med egen bil.

Slutt-tidspunktet bestemmer vi i fellesskap.

Bli gjerne med utover kvelden. Fotograf Ragnar Albertsen fra FylkesFOTOarkivet blir her hele torsdagen, og kl 2030 skal ha fortelle om og demonstrere digitalisering og registrering av gamle bilder. Med avgang fra museet kl 2115 når du siste ferje kl 2130. Les orienteringa fra Sjur Fedje (under) og send spørsmål / påmelding til redaksjonen@sekken.net eller ring 975 91 319 og spør etter Øystein Eik.

Fotturen og fotokveldene er GRATIS. Vi spleiser på suppe torsdag og betaler litt for kaffe og kaker.

ORIENTERING fra fototurleder Sjur Fedje kommer her.

Antagelig stiller flere deltagere med digitale kameraer, eller vil bruke mobiltelefonens kamera, noe som er flott. Det hadde kanskje vært greitt å få laget kopier eller forstørrelser med en gang etter turen, kanskje en aldri så liten konkurranse også?

Jeg kan bringe med meg min printer, Epson Photo Stylus R300, som gir fotografiske utskrifter på blankt papir i formatene 10x15 cm eller A4. Printeren skriver ut fra alle typer minnekort, uten PC.

Fra erfaringene med mine fotoelever er det vellykket å få skrevet ut en indekskopi, for så å velge opptak(ene) som ønskes i stort format. Indeks er A4 med inntil 80 opptak.

Hvis den enkelte deltager ønsker å ta med sitt eget papir til utskrift, vil prisen bli kr 5,00 pr ark, som dekker utgifter til blekket. Skriveren bruker 6 farger. Papiret må være Epson Premium Glossy, i format 10x15 cm eller A4 (21x29,7 cm), og leveres i 20 ark pakning. Her vil nok AR-data gi en god pris etter min erfaring.

Jeg bringer med meg papir i format A4.
Pris pr forstørrelse,
10x15 cm kr 15,00
A4 (21x29,7 cm) ” 50,00

Det vil lette arbeidet hvis den enkelte overfører de fotografier som ønskes forstørret, til en minnepenn. Ekstra minnekort og ekstra batterier for kameraet må deltagerne huske å ta med.

Før vi starter på turen torsdag, kunne jeg tenke meg en halv time til en liten orientering om rent tekniske ting.

Sjur Fedje

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.