mandag 21. november 2005

Rita Sandberg: Hundremeterskogen i gave til barnehagen

Ole Brumm, Tigergutt og andre kjente figurer fra Hundremeterskogen skaper nå liv og trivsel i barnehagen på Sekken oppvekstsenter. Rita Sandberg har brukt kvelder og helger utover høsten med pensel og maling direkte på ei stor veggflate i oppholdsrommet.


Ideen kom fra Rakel Sekkenes Westad, som kan fortelle at slike malerier er vanlige i svenske barnehager. Dermed ble Rita spurt, og resultatet er til glede for store og små som oppholder seg i barnehagen daglig -- og for andre som tar seg en tur innom.

En dispenser for tørkepapir hadde plassen sin på denne veggen før maleriet kom. Det var veldig praktisk å ha denne rett ved bordet forsatt, og dermed malte Rita dispenseren inn i bildet.

-- Bildet er veldig populært, forteller Liv Borghild Sekkeseter, som er pedagogisk leder i barnehagen. -- Vi setter stor pris på å få ei slik gave som både pynter opp og engasjerer. Det vil skape glede og trivsel i barnehagen mange år framover!


BILDET AV BILDET: Inga Marte, Bjørnar, Thomas og Simon var i barnehagen en fredag morgen da Sekken.net kom på besøk. Seinere kom det andre i barnehagen og i SFO.

BILDET AV RITA ble tatt sommeren 2005 da hun skulle ha utstilling på Sekken museum.


Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 156

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.