tirsdag 2. august 2005

Artig på Samsen! Nærbutikken på Sekken er fem år

Sekken Handelslag AS kunne fredag markere at nærbutikken Samsen er fem år og i god form. Tipping, medisinutsalg og trådløst breiband er på plass, og nå er det snart byggestart for kontorfellesskap på loftet.

DAMER I FESTSTEMNING: -- Er Samsen fem år i dag? Så flott! Gratulerer med dagen, sier Marta Brudeseth og Mari Svendsen som handler inn til utomfjellsfest på Bygdaheim.



29. juli 2000 var det butikkåpning og stor festivitas. Fem år etter ble det ei nøktern markering i optimismens tegn. Samsen går bra og stemninga er stigende på Sekken. I 2000 var det snakk om ca 150 innbyggere. Ei fersk folketelling viser 165. (Borteboende elever inkludert.) Barn er født i år, og det er ingen hemmelighet at flere er på veg. Unge lærere kommer flyttende, og flere familier har valgt å slå seg til i bygda permanent eller for ei prøveperiode. Prognosene tilsier en økning av barnetallet med ti i løpet av året!

Posten Norge BA er en god samarbeidspartner for Sekken Handelslag AS. Partene inngikk i 2000 en kontrakt om historiens første privatdrevne landpostbudrute. Den har siden vært en viktig del av driftsgrunnlaget for nærbutikken Samsen.

Ole Petter Gisetstad (styreleder) og Vidar Svenning (daglig leder) er fortsatt nøkkelpersoner i butikkdrifta på Sekken. Hvordan ser de på framtida for Samsen?

-- Disse fem åra har det bare gått en veg for Samsen: Sakte og sikkert framover og oppover. Medisinutsalg er på plass, i vinter ble vi lokal leverandør av trådløs breibandforbindelse og nå er Samsen kommisjonær for Norsk Tipping AS. Styreleder Ole Petter Gisetstad er fornøyd med oppslutninga både fra fastboende og hyttefolket, og forteller: -- Nå skal vi realisere planene om kontorlokaler på loftet. Der skal vi tilby fullt utstyrte kontorplasser for fast utleie og for kortere tidsrom.

-- Samsen har trofaste kunder. Vi opplever faktisk at hytteboere og andre på kortere opphold handler hos oss for å ta med varer tilbake over fjorden. Gjennom kjedesamarbeid og gode avtaler holder vi prisene på et konkurrerende nivå, sier daglig leder Vidar Svenning, og annonserer villig at: -- Samsen har det meste og skaffer alt!

Ei rask rundspørring ved kaffebordet ute gir entydige svar på spørsmålet: -- Hva betyr Samsen for deg?

Bjørg Vollan: -- Samsen betyr mye for meg. Her handler jeg og her treffer jeg folk. Og så er det bestandig kaffe her!

Kanny Eik: -- Jeg er heldigvis nær nabo til Samsen. Hit går jeg hver dag før klokka 10 og henter Budstikka. Så er det en tur på Samsen for å handle og treffe folk mellom klokka 14.30 og 17.30. Ja, Samsen er viktig for meg.

Ingvar Outzen: -- Før Samsen måtte vi reise til byen for å handle. Nå går det an å være pensjonist på Sekken!

Aase Outzen: -- Hva Samsen betyr for oss? Den er et være eller ikke være!

Astrid Gisetstad er født og oppvokst på Sekken. Som en del av opphavet til styrelederen erklærer hun seg inhabil. Andre får uttale seg om hva Samsen betyr for bygda. Så kommer det likevel: -- Men æ syns no det er artig med Samsen, det er itj det!

Ingen tvil om stemninga blant kundene på nærbutikken: Det er artig med Samsen og det er artig på Samsen.

(Romsdals Budstikke publiserte denne artikkelen 2. august 2005.)

I VATER OG VEL SÅ DET: Styreleder Ole Petter Gisetstad (t.v.) og daglig leder Vidar Svenning kan glede seg over at det går en veg for Samsen -- sakte og sikkert framover og oppover. Kaffekroken skal utvides, på loftet blir det kontorfellesskap og breibandantenna står som en værhane på mønet.

STAMKUNDER ER ENIGE: Samsen betyr mye også som en sosial møteplass. Astrid Gisetstad (t.h.) har nettopp fortalt ei sann trønderhistorie fra Hegra. Faste kunder rundt bordet fra venstre: Bjørg Vollan, Kanny Eik, Ingvar Outzen og Aase Outsen.

BERGENSERE PÅ SAMSEN: -- Ja, vi blir gjerne med på et bilde ved nærbutikken. Samsen er viktig for oss. Turid Aas samler en del av storfamilien plena. Fremst fra venstre: Eirik Knudsen Aas, Åsmund Aas Andersson, Turid Aas og hunden Burre. Bak fra venstre: Janiche Knudsen, Stine Knudsen Aas, Ingrid Knudsen Aas og Halvor Aas.

TRØNDERE PÅ SAMSEN: -- Nærbutikken er viktig også for oss som har hytte her, sier Mari og Johan Westad (bakerst) som bor i Lensvika. Astrid og Johan Gisetstad er foreldre til styrelederen og vil holde en lav profil når det gjelder karakterer til butikken, men gir tydelig uttrykk for at de trives på Sekken og på Samsen.

Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 128

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.