onsdag 3. august 2005

Alt er i rute: Kantslått pågår

Vi nekter å snakke om at sommeren er på hell, men innrømmer at det er et seinsommertegn: Kantslåtten er i gang. Stig Roar Digernes holder tunga rett i munnen og blikket på vegskråninga samtidig som han følger med trafikken både forfra og bakfra.På det øverste store bildet er maskina på veg utover i Sekkenesskogen. Det neste bildet er fra Brauta. I år som i fjor var et redaksjonsmedlem heime da slåmaskina kom, og dermed ble det rask flytting av hestegjerde. Gjerdet sto nær vegen for at hestene skulle snaue mest mulig. Nå var det om å gjøre å få bort stikker og tråd, og si til maskinkjøreren: -- Du kan gjerne ta ei stripe til her.

Og det gjorde han gjerne. Når marka er bare beite og ikke blir slått en eller to ganger i året, får klunger og kratt lett tak. Nå fikk de seg en skikkelig knekk i et belte på nedsida av vegen i Brauta.

Så spørs det vi er like heldige neste år? Og kanskje andre er interessert i like god sørvis? (Det var forresten ikke noe ekstraarbeid å snakke om.)

Dersom Molde kommune vil ta seg bryet med å varsle oss neste år, kan redaksjonen i Sekken.net gjerne ta på seg å formidle dette i bygda ved hjelp av plakater -- og naturlig vis nettavisa.

Stig Roar Digernes er ekte moldegutt, og arbeider for Molde kommune som maskinkjører med brøyting om vinteren og andre vedlikeholdsoppgaver.

-- Hvor lang tid bruker du på jobben her.
-- Dette er første året jeg kjører her, men andre har sagt at det går to-tre dager på Sekken. Dette tar tid, for knivsystemet er ømfintlig for stein. Andre maskiner har et kjettingsystem som tåler noe mer.
-- Hvordan reagerer folk langs vegen?
-- Reaksjonene er stort sett positive.
Sa Stig Roar Digernes, kjørte sakte videre på fylkesvegen.

Redaksjonen spør: Betyr Sekken.net noe for deg? Skriv til: redaksjonen@sekken.net


Øystein Eik (tekst og foto)
ID: 131

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.