tirsdag 28. juni 2005

Rakel Sekkenes Westad har vært i Sverige og kjøpt hester. I alle fall har hun koordinert innkjøp av fire ponnyer og en hest sammen med René, og i helga ble kontakten mellom firbeinte svensker og forventningefulle jenter knyttet. Med nederlandske René som inspirerende trener, ble det gjennomført tre dager med knallhardt arbeid -- og jentene fikk virkelig prøvd ponnyene sine, med foreldre på sidelinja.René kjørte hestebilen, og etter litt tull i tollen var det godt å komme fram til den grønne øya vår, få satt hestene på stallen og finne ei god seng på naustloftet på Vestad. Men sjøl med 20 timer bak rattet beundret han fjorden og fjellene, han syntes norsk natur var helt topp.

René har lang fartstid som hestemenneske, men måtte dessverre legge sin egen rytterkarriere på hylla etter stadig ryggproblemer. Så da ble han groom (hestepasser) for toppryttere. Han har mellom anna arbeidet i mange år for Eric van der Vleuten. René hadde ikke bare ansvaret for hest og utstyr, men organiserte alt det praktiske med reiser, var kontaktperson med stevnearrangører, pakket bilen og var sjåfør.

I 1996 reiste han til Sverige av personlige grunner, arbeidet med hester og utførte yrket sitt som slakter. Så kom han i kontakt med en familie som ga opp som bønder, men ville bygge en ridehall til datteren sin. René fikk de til å satse litt større, og slik ble Mörtbol Ridcenter til. Og det er her han arbeider nå, som manager. Han organiserer treninger og har ansvaret for at alt fungerer. Han reiser veldig lite rundt som instruktør. Med så gode fasiliteter, er det rytterne som kommer til han. Du kan lese mer om senteret på denne linken: www.mortbol.se

René kommuniserte på engelsk og det fungerte veldig bra. Jentene fra Molde Rytterklubb som kjøpte seg nye ponnyer, var tidligere i Sverige og prøvered for René og det var tydelig gjensynsglede mellom dem. Han var flink til å forklare hva som måtte endres i ridningen, men også dyktig til å rose det som var bra.

Stallen til Sekken Hestesportklubb var full denne helga, og banen holdt veldig bra. Det var vel litt uggent vær, men hva gjør vel det når den nye ponnyen endelig var kommet!


Mette Heimdal Eik (tekst og foto)
ID: 110

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.