torsdag 2. juni 2005

Herdebreimarsjens vakreste?

En skal være forsiktig med å framheve et spesielt sted som finere enn et annet, for det er øynene som ser og smaken er som kjent som .... Men for de spreke som går 22 km terrengløype er nok hvilepausa på Sollibøvatnet et høydepunkt. Bjørg Vollan sitter i år, som i 19 år før, klar med kaffen. Før vi tar av til hytta ved vatnet, møter vi Stikk UT-kassa. Dette er ei av 10 kasser kommunen har satt ut for å inspirere oss til å gå for Friluftlivets år.De andre kassene er rundt omkring i kommunen, både høyt og lavt. Mer informasjon om dette finner du nok på www.molde.kommune.no.

Men tilbake til Herdebreimarsjen og Sollibøvatnet. Viss du legger ut på den lengste ruta, er du godt og vel halvveis når du kommer fram til hytta. Og meininga er at du skal fortsette til Skogviksetra, ned i Skogvika og bygdevegen tilbake til skolen.

Men er du en vant turgåer og stifinner, ta utfordringen og gå villmarksløypa til Tranhaugen, Sekkens høyeste punkt. Denne løypa er merka, men ikke bearbeidet -- så her går du der du vil (nesten). Merkinga er retningsgivende, men ikke absolutt. Når du har tatt av ved skiltet og kommer litt høyere opp, ser du tydelig Tranhaugen. Sikt deg inn på den. På toppen som ruver 304 moh. er det enda ei turkasse med bok du kan skrive deg inn i. Dette er også et populært sted på vinteren, og idrettslaget kjører opp skiløype. I den bratte skråningen opp til toppen, blir det laga hoppbakke og akebrettløype.

På tur ned fra Tranhaugen, kommer løypa inn på skogveger og er lett å følge fram til skolen.Mette Heimdal Eik (tekst og foto)
ID: 102

0 kommentarer:

Legg inn en kommentar

Merk: Bare medlemmer av denne bloggen kan legge inn en kommentar.